Dodjela svjedodžbi o znanju stranog jezika u sklopu projekta „PUK50“

by | 13. prosinca 2021. | Novosti

U sklopu projekta „PUK50“ omogućeno je dodatno obrazovanje pripadnicama ciljne skupine kojim se omogućilo povećanje znanja i vještina kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada te su pripadnice ciljne skupine pohađale programe osposobljavanja za njegovateljice i računalnog operatera te tečaj njemačkog jezika.
Dana 13. prosinca 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru Požega održana je svečana dodjela svjedodžbi o znanju stranog jezika. Dodjeli su prisustvovali Andreja Menđel, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege, predstavnici Ustanove za obrazovanje odraslih Maestro, te koordinatori projekta.
Grad Požega je u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih Maestro proveo tečaj njemačkog jezika te je 12 pripadnica dobilo svjedodžbu o znanju stranog jezika.
Programi osposobljavanja će uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. Navedeni program je verificiran od strane nadležnog tijela te se upisuju u e-radnu knjižicu.
Podsjetimo, projekt „PUK50“ Grad Požega, zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, provodi kroz 18 mjeseci, od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 4.611.310,00kn. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a prijavljen je u sklopu otvorenog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.
Projektom je zaposleno 50 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici. Žene iz ciljne skupine su bile zaposlene u vremenskom periodu od 20. srpnja 2020. do 30. lipnja 2021. godine. Zaposlene žene su pružale uslugu potpore i podrške za više od 360 krajnjih korisnika na mjesečnoj bazi, dok je projektom obuhvaćeno 456 krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su starije i nemoćne osoba te osobe u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Zaposlene žene su svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika.

Više informacija o samom projektu pogledajte na https://puk50.eu/  

Preuzeto sa: www.pozega.hr

Najnovije vijesti

Tečaj njemačkog jezika – A1 stupanj

Početkom studenog ove godine započinje tečaj njemačkog jezika: A1 stupanj namijenjen je za sve koji nemaju neko osnovno predznanje njemačkog jezika, odnosno za same početnike. Tečaj će trajati 140 školskih sati nakon...

Upisi u besplatne programe osposobljavanja

U poslovnom svijetu, kontinuirano usavršavanje i prilagodba novim zahtjevima tržišta rada postali su ključni elementi osobnog i profesionalnog razvoja, stoga, ako želite iskoristiti prednosti ovog današnjeg dinamičkog...

Povezane vijesti

Terenska nastava – engleski jezik

Terenska nastava – engleski jezik

U utorak, 14.03.2023. polaznici tečaja engleskog jezika predvođeni svojom profesoricom odradili su terensku nastavu koja je obuhvaćala turistički razgled Požege – na engleskom jeziku. Polaznici su za zadaću dobili...