Projekt: Zaželi i ostvari – faza II

by | 30. kolovoza 2021. | Novosti

Prijepodne je u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici održana svečana dodjela uvjerenja, nakon uspješno završenog osposobljavanja zaposlenih žena kroz projekt „Zaželi i ostvari – faza II“.

Projekt ukupne vrijednosti 2.783.200,00 kuna predstavila je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica kao izvoditelja edukacije. Prijavitelj projekta je Grad Pleternica, u potpunosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i traje do prosinca ove godine. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Projekt ima za cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati  razina znanja i vještina zaposlenih žena, kako bi bile konkurentnije na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Ujedno je cilj i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom će se osigurati skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, očuvati njihovo dostojanstvo i olakšati im pristup pravima i uslugama. Zajedničkim djelovanjem stvorit će se uvjeti za dostojanstveniji, kvalitetniji, sigurniji i aktivniji život starijih osoba, a tako i žena koje će se zaposliti i njihovim obiteljima.

Elementi i aktivnosti projekta su zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljne skupine te promidžba i vidljivost projekta.

Ciljna skupina bile su nezaposlene žene prijavljene u evidenciji HZZ-a PU Požega te starije i nemoćne osobe. Rezultat projekta je podići kvalitetu života za 180 starijih i nemoćnih osoba te 30 nezaposlenih žena i njihovih obitelji, kao i ohrabriti žene na ulazak u tržište rada, podići im samopouzdanje i životni standard unutar obitelji.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić je istaknula je da se nadaju novoj fazi projekta i nastavak ovog projekta.
– Okupili smo se danas da zahvalimo vama ženama na svoj suradnji koju ste pružali u zadnje dvije godine, kroz pomoć koju ste pružali našim najpotrebitijim korisnicima, kroz svu suradnju koju ste nama kao gradu i poduzetničkom centru pružali. – poručila je gradonačelnica te uručila uvjerenja.

Grad Pleternica je kroz Europski socijalni fond proveo osposobljavanje za 140 osoba, čime su ojačali žene i marginalizirane skupine da ojačaju svoje kompetencije i nađu mjesto na tržištu rada.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

Preuzeto sa: www.rva.hr

Najnovije vijesti

Tečaj njemačkog jezika – A1 stupanj

Početkom studenog ove godine započinje tečaj njemačkog jezika: A1 stupanj namijenjen je za sve koji nemaju neko osnovno predznanje njemačkog jezika, odnosno za same početnike. Tečaj će trajati 140 školskih sati nakon...

Upisi u besplatne programe osposobljavanja

U poslovnom svijetu, kontinuirano usavršavanje i prilagodba novim zahtjevima tržišta rada postali su ključni elementi osobnog i profesionalnog razvoja, stoga, ako želite iskoristiti prednosti ovog današnjeg dinamičkog...

Povezane vijesti

Terenska nastava – engleski jezik

Terenska nastava – engleski jezik

U utorak, 14.03.2023. polaznici tečaja engleskog jezika predvođeni svojom profesoricom odradili su terensku nastavu koja je obuhvaćala turistički razgled Požege – na engleskom jeziku. Polaznici su za zadaću dobili...